Saturday, February 26, 2011

Spåren börjar långt tillbaka i tiden...

lyckligtvis kan google inte översätta mitt språk till engelska särskilt väl, så jag kan spekulera ganska öppet på svenska utan att de som rövat bort forskaren J H förstår vad jag håller på med? [denna blogg är en del av mitt verklighetsspelande och skall inte tas på fullt allvar]

så, igår kväll läckte videon ut som visar hur J H blir bortrövad. egentligen vet man inte om hon arrangerat försvinnandet själv för att slippa ifrån företaget hon jobbar för, eller om det är t.ex. ett konkurrerande företag eller något lands militär som ligger bakom försvinnandet. hur som helst är det flera privatpersoner som undersöker fallet ideellt just nu, och har bland annat lyckats hacka sig in i hennes personliga filer på hennes företagsloggin och där hittade de en kopia av ett intressant dokument som kopplas till påstådda försök med hjärntvätt. kanske kom J H för nära hemligstämplat material?

J H nämner några olika personer som hon mött i sin sedan länge övergivna blogg och i forskningsvideor på företagssidan. A. Hunt heter en av dem och går man in på theblackhelix sidan så uppmanas man "join the hunt" vilket ju kan ha dubbelmeningen att man sällar sig till jakten eller att man sällar sig till denne A. Hunt? är det han som ligger bakom uppmärksammandet av fallet?

och vem är denne psykologiproffessor R W som J H som bjöd in henne till Kampala 2007 (se hennes blogg) men som hon innan hon blev bortrövad inte fick särskilt mycket hjälp i sin forskning av just innan hon försvann? J H verkar vara besviken och förvånad över hur ohjälpsam han var. jag tycker nog att han är misstänkt. någon att akta sig för eller/och undersöka? har allt detta något att göra med gamla experiment med hjärntvättsdroger?
isånafall, kan man förvänta sig att J H kommer tillbaka och är helt förändrad?

forskarna på den tiden studerade 'primitiva' kulturers användning av sinnesförändrande droger för att hitta sådant som kunde komma till nytta i militärt bruk. det finns dem som tror att sådana medel använts sedan femtiotalet, och har varit centralt i morden av presidenter och andra viktiga personer. i Sverige mördades statsminister Olof Palme, som ironiskt nog sägs vara den som gav klartecken till att göra hjärnimplantat på fångar.

detdär påminner mig om en bok jag läst förra året, Män som stirrar på getter av Jon Ronson. det man måste fråga sig är, om nu sinneskontrollen är så lysande, varför styr man inte bara politiket och forskare direkt istället för att styra kriminella och mentalpatienter att mörda dem? det verkar vara att gå över ån för att hämta vatten.

No comments: